Wij zijn Henk en Lidy Wiltjer en wonen met onze vier Duitse Herders en twee Border Terriërs in Tiel. Wij hebben elkaar leren kennen op de Dierenambulance in Groningen en vanaf die tijd hebben honden, en aanvankelijk ook katten, altijd een belangrijke rol in ons leven gespeeld.
 
Ooit begonnen we met met twee honden uit het asiel: kleine bastaard 'Lady' en grote Duitse Dog 'Olaf'. Later kwam daar nog de kruising Labrador Retriever 'Rakker' bij.
 
Castor & Border Terriër pup
Na het overlijden van Olaf wilde Henk graag een hond om mee te werken" en zo kwam onze eerste rashond Hollandse Herder langhaar Asta, in beeld. Vrijwel tegelijkertijd viel ons oog op een advertentie waarin een goed tehuis voor een kruising Duitse Dog /Mechelse Herder werd gezocht. En zo kwam het dat ook Castor zijn intrede deed in huize Wiltjer en meeverhuisde naar het midden des lands. Met Castor en Asta hebben we Gedrag & Gehoorzaamheid en Behendigheid getraind.
Henk & Mike in actie    
Inmiddels had Henk een voorkeur voor de africhting gekregen en omdat zowel Asta als Castor hiervoor niet geschikt waren zijn we op zoek gegaan naar een Duitse Herder. Zodoende werd in 1990 onze roedel uitgebreid met Mike, een prachtige Duitse Herder met een geweldige werklust en een enorm vriendelijk karakter. Naast Gedrag & Gehoorzaamheid hebben Henk en Mike hun eerste stappen in de IPO-wereld gezet. Helaas is Mike in 2002 overleden maar gelukkig hadden we zijn dochter Nora nog. In december 2009 hebben wij helaas afscheid van haar moeten nemen. Gelukkig hadden we haar dochters en kleindochter Tessa, Grizzly, Amy en Odi nog. Amy, Tessa en Grizzly zijn helaas in 2013 kort achter elkaar overleden. Inmiddels is alleen Odi nog van onze zelfgefokte Duitse Herders over maar zij heeft gezelschap van Henk zijn laaste aanwinst Zoë.
Henk is geruime tijd gediplomeerd (NGB (C-licentie) en VDH (kringgroeplicentie)) pakwerker geweest. Door een ernstige enkelbreuk, opgelopen tijdens het pakwerk, is helaas aan deze carriere een vroegtijdig einde gekomen.

Naast Mike verscheen een tweede pup in 1990 ten tonele; de blue en tan Border Terriër Kim. Met Kim ontstonden de eerste plannen om te gaan fokken en zo is Border Terriër & Duitse Herder kennel Henlywild's ontstaan. Met onze Border Terriërs hebben we geshowd, UV en hondentriathlon gedaan.

 

IN MEMORIAM

Op 5 juli 2011 hebben we helaas afscheid moeten nemen van mijn lieve vrouw en onze immer enthousiaste baas

Lidy Wiltjer Einfeld

Mike & Border Terriër pup